Maratonlabbet

128. Kan en löpare träna som Nils van der Poel?

April 12, 2022

I det hundratjugoåttonde avsnittet av ”Maratonlabbet - en podcast om löpning” intervjuar vi Nils van der Poels tränare, Johan Röjler, och försöker bena ut om en löpare skulle kunna träna på samma sätt som den dubble OS-guldmedaljören i skridsko. Van der Poels träning har blivit uppmärksammad för att han tränade väldigt många timmar totalt sett, men väldigt lite skridsko. Dessutom delades träningen upp i tre otroligt tydliga block, en uppdelning man sällan ser hos dagens löpare.

Dessutom berättar Johan och Erik hur deras träning har gått sedan sist, Johan har gjort säsongspremiär och för Erik är det bara tolv dagar till vårens stora mål som är SM på 24-timmarslöpning.

Till sist berättar vi också hur det gick för vår adept Michaela Bergman som sprang sitt långpass på Paris Marathon förra helgen och som snart ska springa Adidas Premiärhalvan den 23 april. Denna nya halvmaratontävling blir ett steg på vägen mot Adidas Stockholm Marathon som ”Big Mike” ska springa den 4 juni, där blir målsättningen sub 3.30.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App